Profilpas, 40let leader na křídlech inovace

Profilpas, fourty years as a leader on the wings of innovation

Změnit svět lišt během 40let? Je to možné, slovo firmy Profilpas. Profilpas byl založen v roce 1976 ve Vigodarzere, provincii Padova a díky vášni a velkému pracovnímu odhodlání se mu povedlo inovovat svět obvodových lišt a profilů pro podlahy a obklady, přidáním funkcí, barev, dekorací a materiálů, transformací do běžných elementů vybavení. 2016 je tedy jeden z roků, kdy by se měla společnost připomenout, zejména představením nových produktů na trh.

Dnes je firma Profilpas mezinárodně aktivní v 70zemích a pyšní se více jak 10tisící položkami, které jsou prezentovány v katalogu přeloženém do 10ti jazyků. Toto nám pomáhá ročně prodat více jak 20milionů metrů profilů. V dnešní době se firma opírá o kvalifikované zaměstnance, z nichž je 150 na pracovní úvazek a 60 nezávislých obchodních zástupců. Tito jsou pak rozděleni do dvou výrobních sídel a dvou rozdílných obchodních struktur. Přes to všechno firma nadále investuje do výzkumu a s tvrdohlavou odhodlaností rozvíjí koncepty lišt, čehož byla svědkem spolupráce s mladými talenty ze školy Italského Designu. 

Inovace po inovaci, Profilpas se odlišuje kvalitou řešení, charakterizovanými adaptabilitou na nové materiály (např. stále více rezervovanými rozměry pro podlahy LVT, které si stále uchovávají odolnost, dále pak unikátním stylem (zapojení unikátních prvků luxusu od firmy Swarovski), možností výroby a míru (digitálním tiskem, který věrně kopíruje každý typ povrchu). 

Neustálá expanze, která se opírá o neustálé úsilí zlepšovat kvalitu, design a funkčnost lišt se poté odráží v důležitých novinkách, které Profilpas opatruje. Toto slibuje další výzkumy do budoucna.