Profilpas, četrdeset godina lider na tragu inovacija

Profilpas, fourty years as a leader on the wings of innovation

Promjeniti svijet profila u 40 godina? Moguće je, tvrdi Profilpas.

Profilpas, tvrtka rođena 1976. godine u Vigodarzeru u Padovskoj pokrajini, zahvaljujući velikom strastvenom timskom radu uspjela je  inovirati rubne letvice i profile za podove i zidove, dodajući im funkcije, oblike, boje, ukrase, materijale i pretvarajući ih u stilizirane komade namještaja. 2016. bi mogla biti godina za pamćenje za tvrtku, koja se sprema lansirati na tržište nove inovativne proizvode.

Danas je Profilpas multinacionalna tvrtka aktivna u 70 zemalja s više od 10.000 artikala, predstavljenih u katalogu sastavljenom na deset različitih jezika, koji je omogućio prodaju više od 20 milijuna metara profila. Danas, tvrtka ima visoko kvalificirano osoblje, koje se sastoji od 150 zaposlenika i 60 agenata, raspoređenih u dva sjedišta proizvodnje i u raznim poslovnim objektima.  Usprkos tome, i dalje neprestano ulaže u istraživanje te tvrdoglavo ustraje na redizajnu koncepta profila i rubnih letvica, što pokazuje inkubator mladih talenata proizašlog iz suradnje s Talijanskom školom dizajna (Scuola Italiana di Design).

Inovacija za inovacijom, Profilpas se uspjela istaknuti kvalitetom svojih rješenja, karakterističnih po prilagodljivosti novim materijalima (sve tanje i tanje debljine kao kod LVT podova, uz zadržavanje elastičnosti), jedinstvenog stila (uz dodatak luksuznih predmeta kao što su Swarovski®predmeti) i mogućnosti personalizacije (uz digitalni tisak koji može vjerno reproducirati bilo koju vrstu površine).

Konstantna ekspanzija, izgrađena na neumornom istraživanju u svrhu poboljšanja kvalitete, dizajna i funkcija profila i rubnih letvica, zbog značajnih promjena koje Profilpas priprema, obećava daljnji razvoj.